Ultima Ora

07:48 Ministru: 4000 de angajați CE Oltenia se pensionează în următorii 4 ani

4.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia se vor pensiona în următorii patru ani, a anunțat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la ZF Power Summit.

„Am avut o discuţie cu directoratul de acolo. Nu cred că angajaţii îşi vor pierde locurile de muncă. Mi-au zis că, în următorii patru ani, pe cale naturală, 4.000 de oameni de la CEO vor pleca la pensie. Practic, acolo chiar am avea o problemă, dacă nu am face lucrurile acestea. Dacă 4.000 de oameni, care înseamnă o treime din oamenii de acolo, se duc la pensie, practic va fi o restructurare naturală din punctul acesta de vedere, s-ar putea să fie nevoie de angajări la Complexul Energetic Oltenia. (..) Sunt 4.000 de angajaţi din cam 12.500 şi ceva, deci cam o treime”, a declarat Popescu.

Ministrul a mai spus că va fi nevoie de mai puțini angajați la CEO, pentru a opera grupurile pe gaze.

„S-ar putea să nu necesite mai mulţi oameni, s-ar putea să fie nevoie de mai puţini oameni, pentru că, în momentul în care operezi o centrală pe gaz, ai nevoie cam de o treime din oamenii care operează o centrală pe cărbune, deci s-ar putea ca să se suprapună toate lucrurile acestea şi să fie pentru CEO un caz fericit şi să nu fie nevoie nici de angajări, nici de disponibilizări. Până în 2026, practic înlocuim, la CE Oltenia, 1.370 (de megawaţi, n.r.) de producţie de energie electrică pe bază de cărbune cu 1.480 (de megawaţi, n.r.) pe bază de gaz, plus 300 de megawaţi solari, deci, practic, cred că balanţa energetică a României se va muta, probabil că vom avea cărbune un 10-15%, vom avea gaz 30-40%, vom avea hidro un 20%, nuclearul va fi acelaşi. În orice caz, producţia pe bază de cărbune va fi undeva între 10 şi 15%, de unde acum e la 25%”, a mai spus Virgil Popescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here