Ultima Ora

07:44 Ţara în care contacții celor infectați cu Covid-19 sunt depistați în numai 10 minute

Coreea de Sud este lăudată pentru felul în care a gestionat criza sanitară. În această ţară, odată ce o persoană este testată pozitiv, începe o cursă contracronometru pentru identificarea tuturor celor cu care a intrat în contact. Pare incredibil, dar e nevoie de doar 10 minute pentru asta, informează ştirileprotv.ro.

Prin colectarea datelor de pe telefoanele mobile poate fi refăcut traseul unei persoane, cu cel puțin două zile înainte să aibă simptome ce pot fi asociate cu Covid 19. Se poate afla rapid cât a rămas respectivul într-un loc sau altul și cât de aglomerate erau zonele respective. De asemenea, sunt trimise alerte pe telefoanele mobile, uneori de șase, șapte ori pe zi, prin care oamenii află despre situația cazurilor de infectare din zona lor.

Autoritățile folosesc pentru anchetele epidemiologice, pe lângă declarațiile pacientului infectat, datele de localizare de la companiile de telefonie mobilă, tranzacțiile cu cărți de credit și imagini de la camerele de supraveghere de pe străzi.

Pe de altă parte, în Coreea de Sud sunt disponibile și o mulțime de “aplicații coronavirus” pentru telefoanele mobile, de la harta care îți indică fiecare caz depistat în cartierul tău, până la farmaciile care mai au în stoc măști sanitare și geluri de dezinfectare. Toată această colectare de date personale cu ajutorul tehnologiei pare de neconceput pentru democrațiile occidentale. Dar guvernul sud-corean susține că oamenii acceptă intruziunea, fiindcă înțeleg că totul este în interesul binelui public, iar acest sistem de urmărire este crucial în lupta pentru oprirea răspândirii virusului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here