Ultima Ora

07:44 Fondatorul Twitter, DONAŢIE de 1 miliard de dolari în lupta împotriva coronavirusului

Jack Dorsey, fondatorul reţelei sociale Twitter şi al aplicaţiei Square, a declarat că va dona 1 miliard de dolari în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, scrie BBC.

După spusele miliardarului, donaţia reprezintă aproximativ 28% din averea totală a acestuia. El a făcut anunţul pe Twitter, scriind că „nevoile sunt din ce în ce mai urgente”. Dorsey nu a specificat unde anume vor merge fondurile trimise pentru a combate COVID-19.

Statele Unite se confruntă cu un deficit de ventilatoare şi echipament de protecţie pentru cadrele medicale, iar mediul de afaceri este într-o formă tot mai proastă, în ultimele săptămâni. Dorsey va folosi acţiunile, pe care le deţine în cadrul Square, pentru a putea efectua donaţia, care fi distribuită prin intermediul Start Small Foundation, un fond de donaţii creat tot de Dorsey.

Directorul executiv al Twitter nu este singurul miliardar din industria tech, care a făcut donaţii pentru a combate coronavirusului. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a donat 30 de milioane de dolari, mare parte din sumă fiind concentrată asupra găsirii unui tratament. Jeff Bezos, şeful Amazon şi cel mai bogat om din lume, a donat 100 de milioane de dolari către cantinele sociale din Statele Unite, într-un efort de ajutorare a persoanelor care nu bani de mâncare. Luni, Tim Cook, directorul executiv al Apple, a anunţat că firma va dona provizii medicale în Italia, una dintre ţările cele mai afectate de virus.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here