Ultima Ora

07:41 Orban: Evenimentele private, principala cauză a îmbolnăvirilor de COVID-19

Premierul Ludovic Orban susţine că analizele făcute arată că petrecerile private constituie principala cauză a răspândirii virusului SARS-CoV-2, explicând că acesta este motivul pentru care guvernul a interzis astfel de evenimente. Orban mai spune că, în 3300 de localităţi, au avut loc petreceri spontane, după alegerile locale, la care au participat zeci sau sute de oameni.

”Această creştere a numărului de cazuri este o creştere care afectează întreaga Uniune Europeană. Această creştere a numărului de cazuri s-a datorat faptului că noi am luat decizii de ridicare a restricţiilor, de reluare a unor activităţi. În analiza efectuată, drept cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis să nu mai permitem organizarea de evenimente private”, a afirmat premierul, duminică seară, la B1 Tv.

Premierul şi-a cerut scuze celor care aveau programate evenimente private, în această perioadă, însă a susţinut că restricţiile sunt necesare.

„Am luat decizia pe o perioadă de 30 de zile, din 15 octombrie până pe data de 14 noiembrie, să nu mai permitem… Îmi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunţi, botezuri. Pe de altă parte, trebuie să punem degetul pe rană” a adăugat şeful guvernului.

În ceea ce priveşte alegerile, Orban a declarat că în 3300 de localităţi, după scrutin, s-au făcut „petreceri spontane în care au participat zeci şi sute de oameni” care au cântat, au scandat şi unde nu s-a respectat măsura de distanţare fizică. Ludovic Orban a mai afirmat că s-a întâlnit cu numeroase persoane şi că nu s-a infectat, pentru că a respectat regulile de protecţie şi a purtat masca de protecţie.

Comment here