Ultima Ora

07:39 Aparat NOU la Spitalul Craiova. 86 de teste pe oră

Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are un nou aparat cu care pot fi făcute teste pentru depistarea COVID-19. Se pot realiza 86 de teste pe oră.

Aparatul este produs în Shenzhen, China, este acreditat de Ministerul Sănătaţii din China, spun autorităţile din Dolj. Metoda de testare făcută prin Lifotronic eCL-8000 pentru COVID-19 este inclusă în Protocolul de diagnosticare şi tratament a infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 emis de autorităţile chineze, putând procesa până la 86 de teste/oră. Rezultatul primului test este gata în 18 minute.

Pe lângă testarea COVID-19, va putea fi folosit şi pentru alte teste medicale, cum ar fi tiroidă, fertilitate, fibroze hepatice, markeri cardiaci sau metabolism. Reprezentanţii spitalului spun că rezultatele acestor teste pot arăta oferi şi date despre nivelul anticorpilor la COVID-19.

Aparatul a fost donat, miercuri, de cea mai mare unitate de fabricare şi reparaţii de locomotive din România. Odată cu aparatul, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova au ajuns şi 3.000 de teste. În acest moment, în judeţul Dolj, capacitatea de testare pentru COVID-19 este de aproximativ 400 de teste pe zi.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here