Ultima Ora

07:38 Ministrul Muncii: Peste 3 milioane de români vor avea pensii mai mari 

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Simona Bucura-Oprescu a declarat, sâmbătă, că peste 3 milioane de români vor avea pensii mai mari, anul viitor.

„Pot să vă spun că peste 3 milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari. (…) Este important să ştie toţi românii că, în 2024, vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Oricum, fiecare român, datorită majorării de la 1 ianuarie, fiecare român, datorită faptului că valoarea punctului de pensie creşte, fiecare român, în 2024, va avea o pensie mai bună”, a declarat Bucura-Oprescu la Antena 3 CNN.

„Pe recalculare este foarte important să explicăm cele două elemente pe care le avem, de contributivitate şi de stabilitate. Cu alte cuvinte, la contributivitate şi muncă egală vom avea pensii egale, fiindcă prin această nouă lege a pensiilor, în fapt, noi încercăm să corectăm trei categorii de inechităţi. Pe de o parte, inechităţile apărute între pensionari, care au muncit la fel, dar au ieşit la pensie în ani diferiţi, inechităţi între doamne şi domni şi, nu în ultimul rând, inechităţi între pensionari care s-au aflat în indemnizaţia minimă socială”, a mai spus ministrul Muncii.

Comment here