Ultima Ora

07:38 Franța și Belgia redeschid magazinele

Magazinele se redeschid în Franța de astăzi, 28 noiembrie, iar în Belgia începând de la 1 decembrie, semn că efectele carantinei parțiale, instituită de mai multe state din Europa, sunt pozitive. Premierul belgian anunță că vor rămâne în vigoare anumite măsuri de lockdown, necesare continuării reducerii cazurilor de Covid-19.

„Începând de la 1 decembrie, magazinele considerate neesențiale se vor putea redeschide”, a declarat premierul Belgiei, Alexander De Croo, la televiziunea publică. „Situaţia în ţara noastră se ameliorează, dar este important să menţinem tendinţa”, a adăugat el, subliniind că sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou vor fi totuși diferite în acest an, notează AFP, citată de Agerpres.

Redeschiderea magazinelor „va trebui să se facă în mod responsabil şi în deplină siguranţă”, adică „cumpărăturile vor fi făcute de câte o persoană şi în timp scurt”, a precizat De Croo.

Această decizie intervine după redeschiderea magazinelor în Franţa, anunţată pentru această sâmbătă, 28 noiembrie, chiar de președintele, Emmanuel Macron.

„Acestea vor fi deschise doar până la ora 21.00 și cu măsuri sanitare stricte de igienă și distanțare”, a precizat Macron.

Toate magazinele sunt deschise în alte ţări din Europa, precum Germania, Luxemburg sau Olanda.

Comment here