Ultima Ora

07:34 Proiect de lege privind evenimentele cu peste 1.000 de participanţi, în lucru la Ministerul Culturii

Ministerul Culturii a anunţat, joi, că un proiect de lege care reglementează situaţia marilor evenimente, cu peste 1.000 de participanţi, este în lucru şi va parcurge toate etapele consultării publice.

În urmă cu o săptămână, reprezentanţi unor festivaluri precum Untold, Electric Castle, TIFF, Jazz in the Park, Summer Well şi ARTmania, dar şi ai unor entităţi ca Rockstadt şi Emagic au solicitat guvernului includerea lor în fondul pentru ajutor de stat dedicat IMM-urilor şi facilităţi fiscale pentru sponsorii evenimentelor. După acele discuţii, a transmis, joi, Ministerul Culturii, a reieşit nevoia de reglementare a situaţiei în care festivalurile cu peste 1.000 de participanţi pot fi susţinute sau nu.

„Am lucrat împreună cu marii organizatori de evenimente pentru a oferi predictibilitate, pentru a salva industria festivalurilor şi pentru a ne asigura că România se va afla, anul viitor, printre actanţii acestui domeniu. Prevederile privind măsura temporară a rambursării biletelor şi impozitul pentru nerezidenţi au fost incluse, deja, în OUG 70/2020. Acum, suntem în punctul de a elabora un proiect de lege, care va fi depus în parlament şi care reglementează situaţia privind marile evenimente, proiect care va parcurge toate etapele consultării publice”, a precizat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Clarificarea statutului organizării de festivaluri cu mai mult de 1.000 de participanţi, prin intermediul unei iniţiative legislative, este necesară pentru a putea oferi predictibilitate acestei activităţi, care la bază este una cu caracter economic pentru organizatori.

Guvernul a reglementat activităţile culturale doar pentru starea de urgenţă sau pentru starea de alertă. Evoluţia Covid-19 confirmă faptul că ar putea exista un risc epidemiologic crescut pentru o perioadă de timp mai lungă, iar marile evenimente vor fi imposibil de organizat. State precum Germania şi Olanda au luat decizia de suspendare a oricăror festivaluri până pe 1 septembrie, încă de la începutul pandemiei, cu scopul de a proteja atât cetăţenii, cât şi organizatorii de evenimente.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here