Ultima Ora

07:34 Când face guvernul RECTIFICAREA BUGETARĂ

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, marţi seara, că se lucrează la rectificarea bugetară şi că se încearcă punerea ei pe ordinea de zi a şedinţei guvernului de joi. Dacă nu, va fi aprobată cu siguranţă luni.

“Acum lucrăm la ea. Nu ştiu dacă intră în şedinţa de guvern de joi. Încercăm să intre în şedinţa de Guvern de joi, dacă nu, luni, cu siguranţă o să fie aprobată în şedinţa de Guvern”, a spus Cîţu la Realitatea Plus, întrebat când va fi aprobată rectificarea bugetară.

El a precizat că vor fi suplimentate fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele, unde este nevoie, astfel încât toţi cei care au nevoie să beneficieze de resursele necesare.

“Vom suplimenta fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comunele, unde este nevoie. Acum ne uităm care este situaţia pe ministere, dar şi pe localităţi. Sunt două arii la care ne uităm. Vom avea rectificare bugetară şi fondurile vor fi prinse acolo, pentru ne asigura că toţi cei care au nevoie au resursele necesare. Deja, cred că acum două săptămâni am aprobat prin Hotărâre de Guvern pentru carantină, de exemplu, 42 milioane lei, s-au dau dat în plus până în acest moment aproape 1,7 miliarde pentru Ministerul Sănătăţii, atât pentru achiziţia de medicamente, dar şi pentru echipamente şi aşa mai departe. Prioritatea este sănătatea cetăţenilor şi resursele, în principal, se vor duce în acea direcţie”, a explicat ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, la rectificare se vor aloca bani şi pentru plata sumelor restante în contul concediilor medicale.

“Chiar şi la această rectificare vom aloca bani în contul pentru plata concediilor medicale. Ştim că acolo este o restanţă a statului în ultimii ani. Când am preluat eu mandatul era vorba de aproape un miliard de euro restant şi cred că erau doi ani în urmă. Încercăm să le aducem la zi şi la rectificare se vor da bani pentru concediile medicale”, a mai afirmat şeful de la Finanţe

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here