Ultima Ora

07:33 Simion acuză USR de discriminare în cazul Lasconi

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a criticat, luni, scoaterea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor pentru europarlamentare, acuzându-i pe reprezentanţii USR că au discriminat „pe bază de opinie”. Declaraţiile au fost făcute în Camera Deputaţilor, în timpul şedinţei de plen.

„Aş vrea să le transmit colegilor mei de la USR că nu înţeleg ce au avut cu doamna Elena Lasconi. Nu se face aşa ceva cu un om care susţine familia tradiţională. Nu a greşit cu nimic doamna Elena Lasconi în privinţa asta”, a spus George Simion.

Deputatul AUR Dan Tanasă, secretar al Comisiei pentru egalitate de şanse, şi-a exprimat „dezamăgirea” cu privire la modul în care a fost tratată Elena Lasconi.

„În calitate de secretar al Comisiei pentru egalitate de şanse, doresc să îmi exprim dezamăgirea cu privire la modul în care colegii din USR o tratează pe o doamnă. Mi se pare inacceptabil ca o femeie, în România, să fie supusă oprobiului public doar pentru că susţine familia naturală. Este trist că colegii de la USR găsesc să discrimineze o femeie doar pentru că are o altă opinie şi pe această cale transmit, în calitate de secretar al Comisiei pentru egalitate de şanse, dezamăgirea mea pentru modul în care este tratată doamna Lasconi de colegii de la USR”, a spus Tanasă.

Comment here