Ultima Ora

08:02 Gheorghiţă: Numărul românilor vaccinaţi îl depăşeşte pe cel al românilor infectaţi

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, astăzi, numărul persoanelor vaccinate îl va depăşi pe cel al persoanelor infectate, de la începutul pandemiei. Până vineri, 771.239 de persoane au fost vaccinate de la debutul campaniei, iar 774.555 s-au infectat. De asemenea, Gheorghiţă a anunţat că vaccinarea angajaţilor din învăţământ va începe săptămâna viitoare.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, vineri seară, la Digi 24, că în cursul zilei de sâmbătă, numărul persoanelor vaccinate îl va depăşi pe cel al persoanelor infectate.

”Într-un an de pandemie aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, raportate desigur, iar, în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare, astăzi, avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000 sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă. Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a declarat Gheorghiţă.

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie, cu vaccinul Pfizer, a continuat în 4 februarie, cu Moderna şi, apoi, în 15 februarie, cu AstraZeneca.

Comment here