Ultima Ora

07:33 Boris Johnson: Marea Britanie începe, săptămâna viitoare, campania de vaccinare anti-Covid-19

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat, miercuri seară, că țara sa va începe, săptămâna viitoare, campania de vaccinare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Acesta a oferit asigurări că vaccinul produs de companiile Pfizer/BioNTech îndeplineşte cele mai stricte standarde internaţionale.

„Ne apropiem de împlinirea a un an de când omenirea este afectată puternic de Covid-19, în întreaga lume se înregistrează scăderi economice şi au murit 1,5 milioane de oameni. În tot acest timp, aşteptam şi speram să vină ziua în care luminile ştiinţei vor învinge inamicul invizibil pentru a ne oferi puterea să oprim acest inamic. Acum, oamenii de ştiinţă au reuşit”, a afirmat Boris Johnson.

„Pot anunţa, astăzi, că Guvernul a acceptat recomandarea autorităţilor de reglementare în domeniul produselor medicale pentru aprobarea vaccinului Pfizer/BioNTech, pentru a fi distribuit în Marea Britanie”, a mai declarat Boris Johnson, menționând că vaccinul îndeplineşte cele mai stricte standarde internaţionale.

Oficialul a mai afirmat că au fost achiziţionate 40 de milioane de doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech.

„Cel mai mare program de vaccinare din Marea Britanie va începe săptămâna viitoare. (…) Prima etapă va include vaccinarea pacienţilor centrelor pentru asistenţă, personalul medical, vârstnicii şi cei care sunt extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic”, a punctat Boris Johnson.

Prim-ministrul i-a îndemnat pe cetăţenii britanici să continue respectarea măsurilor antiepidemice: „Acum nu ne mai agăţăm de simpla speranţă că putem reveni la normalitate anul viitor, avem certitudinea şi anumite cunoştinţe că vom reuşi să ne recăpătăm vieţile”, a subliniat Boris Johnson.

Și Simon Stevens, directorul Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia, a dat asigurări că vaccinul produs de grupul Pfizer/BioNTech este sigur din punct de vedere medical.

Comment here