Ultima Ora

07:33 Bărbat din Dolj, împușcat de polițiști după ce i-a atacat cu o sapă

Un bărbat de 64 de ani din comuna Galicea Mare, județul Dolj, reclamat de soţie că ar fi bătut-o, a fost împuşcat de un poliţist după ce a încercat să lovească cu o sapă echipajul care intervenise pentru aplanarea conflictului din familie, relatează Agerpres.

Potrivit IPJ Dolj, bărbatul a fost rănit în zona genunchiului drept, iar poliţiştii i-au acordat acestuia primul ajutor, până la sosirea ambulanţei, fiind transportat conştient la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„La data de 17 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au fost sesizaţi prin apel 112, de o femeie, de 59 de ani, din Galicea Mare, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soţul său. La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din doi poliţişti, fiind identificată apelanta, precum şi soţul acesteia, un bărbat, de 64 de ani, din Galicea Mare. La vederea poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv, încercând să lovească, cu o sapă, pe unul dintre poliţişti, bărbatul a devenit agresiv, încercând să lovească, cu o sapă, pe unul dintre poliţişti. Astfel, după efectuarea somaţiei legale, cel de-al doilea poliţist a executat cu armamentul din dotare două focuri în plan vertical. Având în vedere că bărbatul nu a încetat acţiunea, poliţistul a tras trei focuri către acesta, cel în cauză fiind rănit în zona genunchiului drept”, informează IPJ Dolj.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.

Comment here