Ultima Ora

07:32 Bolojan dă afară jumătate din angajaţii CJ Bihor

Ilie Bolojan, fostul primar al Oradei, ales pe 27 septembrie, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor a anunţat, marți, că jumătate dintre angajații instituției pe care o conduce vor fi concediați de la 1 decembrie, în condițiile în care a constatat că aproape toate compartimentele aveau un personal supradimensionat, scrie ebihoreanul.ro.

Astfel, de la această dată vor fi concediaţi 86 de angajaţi, iar în Consiliul Județean vor mai lucra 88. Bolojan a afirmat că, după ce a făcut o analiză “cantitativă” a muncii personalului CJ şi a “constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate”: “în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată” și există “structuri întregi fără obiect de activitate”.

În actualele condiții, fondurile de salarizare la CJ ajung, lunar, la 270.000 de euro, cu bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici. Ilie Bolojan a vorbit și despre “direcţii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma”.

Potrivit noii organigrame, unele direcţii urmează să dispară în actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (exemplu – Direcţia Patrimoniu). Direcţia Generală Economică va trece de la 56 de oameni la 27, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16 iar Direcţia Tehnică de la 37 la 20. Dispare și Biroul de presă și imagine.

Comment here