Ultima Ora

07:31 Pacienţi cu COVID, trataţi în spital subteran

Un spital de urgenţă subteran, aflat la 16,5 metri sub pământ, s-a deschis în oraşul Haifa pentru pacienţi cu COVID-19 din Israel, țară care se confruntă cu o agravare accelerată a epidemiei de coronavirus.

Unitatea medicală a fost construită în 2014, cu o capacitate de până la 2.000 de paturi, fiind destinată iniţial tratării victimelor atacurilor cu arme biologice sau chimice. Ea a fost folosită ca parcare subterană până în primăvară, când a fost amenajată pentru a trata pacienţii cu coronavirus.

Acum, Spitalul de Urgenţă Subteran Fortificat „Sammy Ofer” este cel mai mare centru de tratament pentru pacienţii cu coronavirus din ţară, dispunând de 700 de paturi şi 140 de ventilatoare, a anunţat Spitalul Rambam, care administrează noul centru medical.

Situaţia sanitară s-a deteriorat în Israel, care a devenit ţara cu cea mai mare rată de contaminare cu SARS-CoV-2 din lume în ultimele două săptămâni, potrivit datelor AFP. În ciuda măsurilor de carantinare luate de o săptămână, vineri s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri noi, relatează Agenția dpa. Guvernul a impus, săptămâna trecută, o reintrare în izolare la nivel naţional „pentru cel puţin trei săptămâni” şi a anunţat deja, joi, o înăsprire a măsurilor restrictive, care au intrat în vigoare vineri.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here