Ultima Ora

07:31 Mii de oameni, la pelerinajul de Florii din Capitală

Pelerinajul de Florii a avut loc, sâmbătă, în Capitală, pentru prima dată după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei de COVID-19. Miile de credincioși, care au luat parte la procesiune, au pornit de la Mânăstirea Radu Vodă și au mers până la Catedrala Patriarhală.

Pelerinajul de Florii este icoană înaintevestitoare a bucuriei Sfintelor Paşti, le-a spus, sâmbătă seară, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, credincioşilor prezenţi pe Dealul Mitropoliei. Patriarhul a remarcat că numărul pelerinilor participanţi la Pelerinajul de Florii este mai mare decât cel din 2019, ultimul organizat înaintea pandemiei de COVID-19.

Pelerinajul, desfăşurat pentru prima dată după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei de COVID-19, a început la Mănăstirea Radu Vodă şi a avut loc pe următorul traseu: Bulevardul Mărăşeşti, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Strada Bibescu Vodă, Strada Şerban Vodă, cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, Strada Principatele Unite, Strada Ienăchiţă Văcărescu, Strada Sfânta Ecaterina, cu oprire la Biserica Sfânta Ecaterina, Strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei şi s-a încheiat la Catedrala Patriarhală.

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc, astăzi, Intrarea Domnului în Ierusalim – Floriile.

Comment here