Ultima Ora

07:31 Cartel Alfa amenință cu greva generală

Cartel Alfa a organizat protest, vineri, în fața Palatului Cotroceni, aceasta fiind ultima zi a ”Marșului anti–sărăcie”, desfășurat în perioada 17-21 octombrie. Sindicaliștii au declarat că, dacă guvernanții nu vor ține cont de solicitări, iau în calcul organizarea unei greve generale, probabil în luna noiembrie.

„Oamenii sunt nemulțumiți și vor să vină din nou, mai mulți. Noi am făcut protestul cel mare ieri, când am fost aproape 5.000 de oameni în stradă și am mărșăluit prin București, ne-am dus de la Guvern la Ministerul Muncii, Internelor, Energiei și Sănătății, după care ne-am întors din nou la Guvern. Cu siguranță, dacă Guvernul nu va reacționa în sens pozitiv, ne vom întoarce și mai mulți în stradă și cu siguranță Cartel Alfa va lua în discuție greva generală” a declarat Vasile Zelca, pentru Gândul, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Solicitările Cartel Alfa vin în contextul inflației și al măririi prețurilor la gaze și la energie. Sindicaliștii revendică o creștere a salariului minim pe economie ”la un nivel care să asigure traiul decent pentru români”, dar și plafonarea prețurilor la energie ”care vor bloca bugetul oricărei familii din România în iarna 2022-2023”. 

Comment here