Ultima Ora

07:31 Barna și Cioloș își prezintă, astăzi, echipele. Miruţă şi-a ales tabăra

Liderii USR-PLUS se reunesc, astăzi, în ședința Comitetului Politic pentru a prezenta raportul guvernării și pentru a pregăti Congresul programat pentru data de 3 octombrie, când va fi aleasă o nouă conducere.

Liderul USR, Dan Barna, va prezenta raportul guvernării împreună cu miniștrii USR-PLUS din Guvernul Cîțu. În plus, vor fi prezentate echipele candidaților la șefia partidului rezultat din fuziune.

Sunt 4 candidaturi pentru șefia partidului: Dan Barna, Dacian Cioloș, Irineu Darău (susținut de filiala USR Brașov) și Fănel Necula.

Liderul USR, Dan Barna, propune pentru Biroul Național al USR-PLUS, format din 24 de membri, doar membri USR, unii dintrei ei care au fost în opoziție cu actualul lider sau chiar l-au contracandidat la șefia partidului. Pe de altă parte, lista propusă de Dacian Cioloș pentru Biroul Național este formată din membri PLUS. Totuși, pe lista lui Dacian Cioloș se regăsește un membru USR: Emanuel Stoica din diaspora.

Aceste liste vor fi doar prezente la ședința Comitetului Politic, urmând să fie supuse votului la Congresul din 3 octombrie. Tot la ședința Comitetului Politic vor fi discutate modificările pe statut. Dacian Cioloș și cei de la PLUS ar dori ca mandatul membrilor Biroului Național (24 de membri) să fie limitat la doi ani, în timp ce USR susține varianta de 4 ani.

Comment here