Ultima Ora

07:31 Arafat: Cei vaccinați se vor bucura de mai multe libertăți

Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Digi 24, că nu are nicio problemă să se vaccineze în public, dacă astfel reușește să risipească temerile oamenilor și că speră că românii se vor vaccina în număr cât mai mare, pentru a putea stopa pandemia.

Arafat spune că vaccinarea nu va fi obligatorie, dar crede că cei care se vor vaccina se vor bucura de anumite libertăți în plus, cum ar fi călătoriile internaționale, multe companii aeriene cerând test anti-Covid.

România își propune să vaccineze 60%-70% din populație – în jur de 13 milioane de români – împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare, a anunțat, vineri, Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecţioase la Spitalul Militar Central “Carol Davila” din București și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

“Dacă vom avea 60-70% din populație imunizată, putem asigura începutul sfârșitului pandemiei. Vom putea să ne întoarcem la viața și normalitatea pe care o știam”, a declarat medicul.

Valeriu Gheorghiță a prezentat, vineri după-amiază, strategia de vaccinare în România, într-o conferință de presă, la finalul ședinței de guvern, toate detaliile în ceea ce privește lanțul de distribuție și stocare. Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România a fost publicată și în Monitorul Oficial.

Vaccinarea împotriva COVID-19 se va face numai după exprimarea consimțământului: “Vaccinarea este voluntară și nu este obligatorie, este un drept și nu o obligație.”

Comment here