Ultima Ora

07:30 Ministru: Programul „Rabla” continuă în acest an cu cel puţin acelaşi buget ca anul trecut

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că Programul Rabla va continua, în acest an, cu cel puţin acelaşi buget ca anul trecut.

”Mergem cel puţin cu sumele de anul trecut, cel puţin cu bugetul de anul trecut şi cu numărul de autoturisme de anul trecut. Căutăm resurse, dacă putem să extindem programul. Trebuie să venim şi în sprijinul autorităţilor publice locale cu mijloace de transport în comun electrice”, a declarat ministrul Mediului, miercuri seară, la TVR, referindu-se la Programul Rabla.

Tanczos Barna a vorbit şi despre Programul Rabla pentru electrocasnice, catalogând drept ”o catastrofă” ceea ce s-a întâmplat anul trecut cu acest program. Întrebat dacă anul acesta va fi implementat acest program, ministrul a răspuns: ”Cu siguranţă. Anul trecut a fost o catastrofă din acest punct de vedere. A clacat sistemul informatic. A fost gestionat… era o catastrofă de program. Este un program dezvoltat mai demult, a ajuns să fie implementat fără să fie verificat, testat, nu s-a aşteptat, probabil, nimeni la această avalanşă de solicitări şi, la suprasolicitare, a cedat”.

Tanczos Barna a precizat că acest program a fost verificat, ”regândit” şi că Ministerul are sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi că programul va fi funcţional după ce va exista un buget alocat acestuia.

Comment here