Ultima Ora

07:29 Un nou focar de COVID-19 la o fermă din Germania. Sute de români infectaţi

La o fermă din sudul Germaniei, unde a izbucnit un nou focar de COVID-19, lucrează aproximativ 480 de muncitori, iar majoritatea sunt români, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Externe. Ferma a fost plasată în carantină și toți angajații au fost testați, însă, până la acest moment, autoritățile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor.

Duminică, ​presa germană a scris, citând oficiali locali, că aproape 500 de persoane se află în carantină la o fermă din sudul Germaniei, din regiunea Dingolfing-Landau, după izbucnirea unui nou focar de coronavirus, iar până în prezent 174 de muncitori au fost testaţi pozitiv la COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, duminică seară, că, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei reprezentanților Oficiului consular, autoritățile locale au dispus testarea întregului colectiv și plasarea fermei în carantină. De asemenea, potrivit acelorași informații, la ferma respectivă își desfășoară activitatea aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetățeni români.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au comunicat Oficiului consular rezultatele testărilor, iar la Consulatul General nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român în legătură cu această situație. Totodată, MAE menționează că reprezentanții Consulatului au solicitat companiei angajatoare să pună la dispoziția cetățenilor români datele de contact ale Oficiului consular.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here