Ultima Ora

07:29 Rafila: Dacă nu găsim un vaccin eficient, atunci imunizarea se va face prin boală

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a vorbit luni seară, la Digi 24, despre cele două scenarii de lucru, dacă vom avea un vaccin sau nu vom avea un vaccin eficient împotriva COVID-19. În cazul lipsei unui vaccin, imunizarea s-ar face prin trecerea prin boală, iar coronavirusul va fi, în doi ani de zile, la fel ca o gripă obișnuită, spune Rafila.

În cazul unui vaccin eficient, cel mai probabil scenariu, se va bloca rapid răspândirea bolii. Germania, Franța, Italia și Olanda au semnat un acord cu grupul farmaceutic AstraZeneca pentru a garanta furnizarea în UE a 300 de milioane de doze ale unui eventual vaccin contra coronavirusului. Rafila spune că România nu a facut un contract ferm pentru a achiziționa aceste vaccinuri, ci doar un precontract.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susține că o campanie masivă de testare este ineficientă, deoarece o persoană testată negativ s-ar putea îmbolnăvi ulterior și este de părere că testarea ar trebui să se facă doar pentru cei simptomatici și nu pentru cei asimptomatici.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here