Ultima Ora

07:29 Ministrul Educaţiei: Examenele Naţionale trebuie să se deruleze

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că Examenele Naţionale trebuie să se deruleze şi îşi doreşte ca probele să aibă loc în maniera pe care elevii o cunosc. ”Dacă vor fi necesare schimbări, vor fi făcute în interesul elevului, în interesul flexibilizării”, a afirmat, marţi seară, ministrul Educaţiei.

”Examenele Naţionale trebuie să se deruleze. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări, vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului, în interesul flexibilizării”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Antena 3.

Ministrul Educaţiei a anunţat, de asemenea, că în prezent se discută, cu experţii, planurile-cadru privind desfăşurarea cursurilor la clasa a noua, iar aceasta este „o provocare imensă”.

„Clasa a noua va trebui să înveţe şi va învăţa – pentru că insist că procesul de educaţie trebuie să se deruleze – examenele naţionale trebuie să se susţină într-o manieră predictibilă, inclusiv la clasa a opta, pentru ca la finalul clasei a opta să avem trecerea către o clasă a noua care va învăţa după ceea ce discutăm noi acum într-un stadiu incipient (planurile-cadru – n.r)”, a adăugat ministrul.

Ministerul Educaţiei, prin Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, a anunţat că lansează în dezbatere publică proiectele planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi profesional, care vor intra în vigoare gradual, începând cu clasa a IX-a a anului şcolar 2021-2022.

Comment here