Ultima Ora

07:29 Decizie SURPRIZĂ a instanţei. Medicul Mircea Beuran trebuie despăgubit

Decizie surprinzătoare a instanţei în cazul medicului Mircea Beuran. Demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, după ce o pacientă a luat foc pe masa de operaţie, doctorul trebuie să fie despăgubit de spital, să primească toate salariile pe care le-a pierdut din momentul demiterii.

Tribunalul București a decis că demiterea medicului nu a fost legală, dar decizia poate fi atacată la Curtea de Apel. Mircea Beuran a fost demis de ministrul Sănătății de atunci, Victor Costache, de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, după ce o cercetare administrativă a arătat că în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație a fost vorba despre o eroare umană, iar Mircea Beuran ar fi încălcat 10 din cele 33 de obligații contractuale pe care le avea. Beuran a contestat decizia demiterii la Tribunalul București, iar, acum, un judecător a hotărât să anuleze respectiva decizie și să oblige Spitalul Floreasca să-i plătească medicului toate salariile pe care ar fi trebuit să le încaseze din ianuarie, de când a fost demis, și până în iunie, când oricum i-ar fi expirat contractul de muncă. Este vorba, așadar, de șase salarii cu sporurile aferente.

După moartea femeii care a luat foc pe masa de operație, polițiștii de la Omoruri au deschis un dosar de cercetare penală. Femeia avea arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului. Deși a fost audiat atunci, Mircea Beuran nu s-a ales cu nicio măsură restrictivă. Însă, la o lună după incidentul cu femeia arsă, medicul a fost reclamat pentru o mită de 10.000 de euro și a fost audiat de DNA. S-au făcut percheziții la domiciliul său, a fost reținut 24 de ore și apoi cercetat în arest la domiciliu. În aprilie, a fost trimis în judecată, iar același Tribunal Bucureşti a decis că rechizitoriul este legal şi poate începe procesul.

Comment here