Ultima Ora

07:29 Ce poziţie va ocupa Rafila într-un eventual guvern PSD

Guvernul pe care îl pregătește PSD, în cazul în care va câștiga alegerile parlamentare din 6 decembrie, ar putea fi condus de un tehnocrat, iar printre miniștri se vor număra profesorul Alexandru Rafila și Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie de la Târgu-Mureș.

„În acest moment lucrăm la această echipă. Marea majoritate este conturată. (…) Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei”, a afirmat, joi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru „Libertatea”, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte posibilitatea propunerii la Finanţe a lui Cristian Socol, liderul PSD a afirmat că acesta este un profesor respectat şi „un om cu o viziune economică sănătoasă, mai ales macroeconomică”. Întrebat dacă şi-ar asuma funcţia de premier, sau dacă ia în calcul să nominalizeze un tehnocrat, preşedintele PSD a spus că această decizie o va lua împreună cu colegii. El a adăugat, însă, că nu crede că prim-ministrul trebuie să fie şi lider de partid şi nu a respins posibilitatea ca un specialist să fie propus pentru această funcţie.

„E o decizie pe care trebuie să o iau împreună cu colegii mei. Nu am avut în acest moment această decizie. (…) S-ar putea să existe o abordare care câteodată a funcţionat şi câteodată nu. Nu cred în teoria neapărat că prim-ministrul trebuie să fie şi preşedinte de partid. Aş vrea să ieşim din aceste clişee. (…). Este o abordare (nominalizarea unui tehnocrat pentru funcţia de premier – n.r.)”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comment here