Ultima Ora

07:29 Cardurile de energie pentru românii cu venituri mici, emise începând cu 1 februarie

Românii cu venituri mici vor primi, de la 1 februarie, prin poştă, cardurile de energie. Cu ele vor putea să îşi cumpere lemne, să îşi plătească facturile la gaze, curent sau chiar la căldură, dacă stau la bloc şi primesc agent termic de la sistemul centralizat.

Statul vine în ajutorul persoanelor vulnerabile şi le oferă 1.400 de lei sub forma unor carduri de energie, care nu vor avea bani pe ele, ci atestă faptul că o persoană beneficiază de ajutorul de la stat.

„Distribuirea cardurilor se va face acasă la domiciliu, la beneficiari. Beneficiarii nu trebuie să depună niciun efort. Trebuie doar să aştepte acasă şi poştaşul le va aduce şi acest card”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan.

Cei care nu pot ajunge la poştă pot folosi cardul de energie pentru plata facturilor direct la poştaş, care va fi dotat cu dispozitiv de citire a facturilor. Statul are la dispoziţie 1 miliard de euro, bani europeni, pe care îi poate folosi ca să îi ajute pe românii vulnerabili să îşi plăteacsă facturile la energie.

Comment here