Ultima Ora

07:28 Olguţa Vasilescu: Drulă a vrut să îngroape Drumul Expres Craiova – Lugoj

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, după anularea licitaţiei pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj, că acest proiect, aşa cum fusese gândit ca perioade de proiectare şi execuţie, ar fi durat circa 10 ani, timp în care firma Egis, care avea experienţa autostrăzii Bechtel, „ar fi păpat iar un purcoi de bani degeaba”.

„Drulă a vrut să îngroape Drumul Expres Craiova – Lugoj. Doar perioada de realizare a studiului de fezabilitate era de 4 ani! Adăugaţi licitaţia pentru proiectare, proiectarea, licitaţia pentru execuţie şi execuţia! Asta în cazul fericit în care nu erau contestaţii la instanţă! Adică vreo zece ani! Timp în care firma Egis, legată de doamna Clotilde, care avea experienţa autostrăzii Bechtel, cea care nu a trecut niciodată de studiul de fezabilitate, dar pentru care unii au câştigat ca şi cum s-ar fi făcut, ar fi păpat iar un purcoi de bani degeaba! Noi vrem autostrada Craiova – Lugoj! Şi se va face!”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Anunţul privind anularea licitaţiei pentru pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj a fost făcut, marţi, de fostul ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Este o veste foarte proastă pentru autostrăzi. Licitaţia, lansată anul trecut în mandatul meu, era pe final, cu câştigător desemnat, nu trebuia decât semnat contractul. Motivul anulării este halucinant: o pretinsă suprapunere între traseul acestui proiect şi cel al drumului expres Craiova-Târgu Jiu, proiect contractat anul trecut. Aşadar pentru o pretinsă suprapunere pe o lungime de 30 km (sectorul Craiova-Filiaşi) se anulează un proiect de 250 km – autostrada Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş-Lugoj. Era (da, era, la trecut) un proiect crucial pentru România, legătura dintre Oltenia şi Banat”, a scris Drulă pe Facebook.

Comment here