Ultima Ora

07:27 Iohannis: Reîntoarcerea la normalitatea care ne lipseşte este tot mai aproape

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj în deschiderea concertului extraordinar ”Victoria medicinei – renaşterea muzicii”, susţinut de Orchestra Medicilor ”Dr. Ermil Nichifor”. Şeful statului apreciat că ”medicii, asistenţii medicali, infirmierii, ambulanţierii, toţi cei care au făcut posibilă depăşirea acestei grele încercări sunt eroii Europei de astăzi”, dar şi că ”reîntoarcerea la normalitatea care ne lipseşte este tot mai aproape”.

Mesajul a fost prezentat de către Diana-Loreta Păun, Consilier Prezidenţial – Departamentul Sănătate Publică.

”Acest moment omagial reuneşte două componente esenţiale pentru durabilitatea oricărei societăţi – sănătatea şi cultura. Împletirea armonioasă a acestora inspiră în crearea unui regal muzical de excepţie. Felicit Fundaţia Medicina şi Muzica şi Fundaţia Constantin Silvestri pentru această iniţiativă şi îmi exprim preţuirea pentru membrii Orchestrei Medicilor. Prin profesionalism, talent şi grijă pentru acurateţe aţi reuşit să cuceriţi inimile iubitorilor de gen, iar bucuria revederii reprezintă o recunoaştere a valorii deosebite a activităţii dumneavoastră”, a transmis şeful statului.

Acesta a apreciat că evenimentul musical ”oferă o nouă oportunitate pentru a transmite respectul şi recunoştinţa noastră faţă de efortul, sacrificiile şi tributul greu plătit de personalul medical în lupta cu pandemia”.

”Fiecare epocă îşi are propriii săi eroi şi cred cu tărie că medicii, asistenţii medicali, infirmierii, ambulanţierii, toţi cei care au făcut posibilă depăşirea acestei grele încercări sunt eroii Europei de astăzi. Muzica este, fără îndoială, cel mai potrivit limbaj pentru a transmite un mesaj universal de speranţă şi încredere. Reîntoarcerea la normalitatea care ne lipseşte tuturor este tot mai aproape, dar depinde de fiecare dintre noi ca acest obiectiv să devină realitate cât mai curând. Împreună putem pune capăt acestei pandemii şi ne putem recâştiga dreptul la o viaţă fără restricţii. Este esenţial să reconfirmăm, prin solidaritate şi parteneriat, că rămânem uniţi în voinţa de a trece cu bine şi peste această perioadă dificilă, hotărâţi să construim un viitor mai bun împreună”, a mai transmis şeful statului.

Comment here