Ultima Ora

07:26 Varianta Omicron. Biden: Nu sunt motive de panică

„Nu sunt motive de panică” în faţa răspândirii noii variante a COVID-19, Omicron, a declarat, luni, preşedintele american Joe Biden, îndemnând-i totodată pe americani să se vaccineze, informează AFP.

„Sunt motive de îngrijorare în faţa acestei noi variante, însă nu sunt motive de panică”, a spus preşedintele american, într-un discurs susţinut de la Casa Albă.

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Joe Biden i-a îndemnat pe americani să se vaccineze, inclusiv cu doza booster şi să poarte mască sanitară în interior, estimând că „mai devreme sau mai târziu” această nouă variantă va ajunge şi în SUA. Preşedintele american a declarat că nu preconizează ”în acest stadiu” noi restricţii pentru călătoriile internaţionale, nici măsuri de carantină în SUA în faţa Omicron. SUA şi-au închis deja frontierele în faţa călătorilor din 8 ţări ale Africii Australe.

Joe Biden a mai declarat că „dacă oamenii s-au vaccinat şi poartă mască, nu este nevoie de lockdown”. Întrebat despre o eventuală obligativitate a vaccinării sau testării pentru a putea călători cu avionul în interiorul SUA, preşedintele democrat a spus: „în acest stadiu, aceasta nu este o recomandare a comunităţii ştiinţifice”.

Joe Biden a adăugat că va prezenta joi o strategie detaliată de luptă contra COVID-19 în timpul iernii, „nu cu închideri sau carantine, ci amplificând vaccinarea, rapelurile, testele”.

Comment here