Ultima Ora

07:26 Urmărire penală în cazul gorjeanului care a murit la o zi după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca

Urmărire penală in rem în cazul morţii bărbatului din Gorj, Ion Barbu, care s-a stins din viaţă la o zi după ce i-a fost administrat vaccinul AstraZeneca, doza din lotul cu probleme. Procurorii spun că există indicii privind o eventuală legatură de cauzalitate dintre administrarea serului şi deces, conform Antena3.ro.

Într-o adresă trimisă postului de televiziune, procurorii arată că verificările făcute ar indica că există o legătură între moartea bărbatului din Târgu-Jiu şi vaccinul AstraZeneca făcut cu o zi înainte.

„S-a reţinut de organele de urmărire penală că anterior, respectiv la data de 28.02.2021, victima s-a vaccinat cu vaccin AstraZeneca existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului şi decesul victimei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Conform unor surse, toate organele interne ale bărbatului decedat la o zi după vaccinare au fost afectate şi pentru că nu au fost recoltate probe toxicologice în cadrul autopsiei, acum, după începerea urmăririi penale, procurorii pot dispune chiar exhumarea bărbatului. Procurorii urmează să audieze toate persoanele care au fost implicate în acest caz.

Comment here