Ultima Ora

07:26 Congres AUR la Alba Iulia. Au fost adoptate strategia politică și două rezoluții

Peste 560 de delegați din filialele județene și din Diaspora au participat, vineri, la cel de-al treilea congres al partidului Alianța pentru Unirea Românilor, desfășurat la Alba Iulia.

Cu majoritate de voturi, participanţii la congres au adoptat strategia politică a partidului pentru următorii doi ani, dar şi felul în care AUR va face propagandă politică în viitor. În schimb, nu a fost nominalizat, deocamdată, un candidat pentru alegerile prezidențiale. Delegații la congres au adoptat şi două rezoluții, referitoare la sistemul de sănătate din mediul rural şi unirea cu Basarabia.

În discursul susţinut la Congresul AUR, George Simion a declarat că „Basarabia e România” şi că acest lucru este un „adevăr” care trebuie spus „tare şi răspicat”.

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus Simion.  

AUR cere guvernelor de la București și Chișinău „inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete” pentru „reunificarea statului și a națiunii române”.

Comment here