Ultima Ora

07:25 Programul “Casa Verde”. Aproape 13.000 de proiecte, declarate eligibile

Aproape 13.000 de proiecte, în sumă totală de 252 de milioane de lei, au fost declarate eligibile pentru finanţare în prima sesiune a Programului “Casa Verde Fotovoltaice”, a anunţat, joi, Administraţia Fondului pentru Mediu.

Programul asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor, în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de panouri fotovoltaice. AFM va organiza și o a doua sesiune, în care va fi soluționat un număr similar de dosare.

Programul “Casa Verde Fotovoltaice” susține instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Potrivit unui comunicat de presă AFM, în contextul în care după evaluarea cererilor de finanţare depuse în prima sesiune, bugetul alocat nu a fost epuizat, s-a luat decizia reluării etapei de înscrieri începând cu toamna acestui an, până la epuizarea sumei de 536 de milioane de lei accesate de instituţie în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM, prin care aproape 27.000 de cetăţeni pot deveni prosumatori. Dosarele de finanţare pentru noul program se depun exclusiv electronic.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here