Ultima Ora

07:23 Virgil Popescu: România şi Emiratele Arabe Unite vor avea beneficii în urma colaborării în energie

Atât România, cât şi Emiratele Arabe Unite vor avea parte de beneficii în urma colaborării în domeniul energiei, a notat, pe pagina de socializare, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Virgil Popescu spune că principalele puncte, discutate duminică în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii companiilor MASDAR şi TAQA, au ţinut de investiţii în producerea de energie regenerabilă şi dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei.

„Atât România, cât şi Emiratele Arabe Unite vor avea parte de beneficii în urma colaborării în domeniul energiei. Cei de la MASDAR discută deja la nivel tehnic cu reprezentanţii Hidroelectrica, în vederea realizării unei investiţii pentru a produce energie regenerabilă. Totodată, vom beneficia şi de experienţa celor de la TAQA pentru a se implica în dezvoltarea infrastructurii de transport, respectiv cablul submarin Black Sea Green Electricity şi cablul de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla – Podişor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la Estul la Vestul României”, a spus Virgil Popescu, pe Facebook.

Popescu a transmis că încurajează investiţiile şi în unităţi pentru producerea energiei cu gaz natural şi că parteneriatul România – EAU este aşezat pe baze solide şi se va consolida în viitorul apropiat.

La întâlnire au mai participat Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Răzvan Popescu – CEO Romgaz, George Agafiţei – consilier de stat Guvernul României şi E.S. Ambasadorul României în EAU Octavian Bădică.

Comment here