Ultima Ora

07:23 Ministrul Muncii: Toate pensiile vor fi recalculate de la 1 septembrie 2024

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a spus, vineri seară, la România TV, că, potrivit noii legi, pensiile românilor vor creşte de două ori în anul 2024 şi că toate pensiile vor fi recalculate. De la 1 septembrie 2024, românii vor avea noile pensii recalculate în care vor vedea exact punctele pe care le are fiecare, iar ministrul afirmă că „vor duce la o creştere a pensiei de peste 40%, în medie”.

„În 2024, pensiile românilor vor creşte de două ori. Prima dată începând cu 1 ianuarie, când pensiile românilor vor creşte cu 13,8%. Fiecare dintre cei 4,8 milioane de români va beneficia de asta. Valoarea punctului de pensie mergând de la 1.785, cât este astăzi, la 2.032 de lei. Este un efort important pe care România îl face, care e o formă de respect pentru fiecare român, este o formă de echitate pentru fiecare român. Aceasta va fi prima parte a procesului de aplicare a noii legi”, a declarat Simona Bucura-Oprescu. 

Ministrul Muncii a precizat că cea de-a doua creştere a pensiilor va fi în luna septembrie 2024.

„Cea de-a doua parte va fi recalcularea pensiilor şi aplicarea acesteia, începând cu 1 septembrie. Pensiile se plătesc lună pe lună, prin urmare, de la 1 septembrie, vor avea noile pensii recalculate în care vor vedea exact punctele de contributivitate, punctele necontributive şi punctele de stabilitate pe care le au fiecare dintre dânşii şi care, sigur, vor duce la o creştere a pensiei de peste 40%, în medie. Fiecare român este important să ştie că nu va avea o pensie mai mică, prin noua lege a pensiilor se va menţine cuantumul cei mai favorabil şi peste 3 milioane de români vor avea pensii mai mari. Aplicăm majorarea de la 1 ianuarie, fiindcă respectăm legea. Pe noua lege avem menţinerea acestei majorări a pensiilor pe un mecanism format din rata inflaţiei plus 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut. Prin urmare, anul viitor, nu facem altceva decât să le aducem românilor ceea ce merită încă de la 1 ianuarie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Comment here