Ultima Ora

07:23 Contracte prelungite încă 6 luni pentru cadrele medicale angajate în timpul stării de urgenţă şi al stării de alertă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat sâmbătă, la Iaşi, că vor fi prelungite cu încă 6 luni contractele personalului medical angajat în starea de urgenţă şi în starea de alertă. El a mai afirmat că se fac anchete epidemiologice la fiecare caz de Covid-19 , dar că în unele cazuri, la unele focare de o mai mare amploare, aceste anchete sunt îngreunate.

Nelu Tătaru s-a aflat sâmbătă, la Iaşi, având întâlniri cu autorităţile locale şi cu managerii unităţilor medicale. El a fost întrebat de jurnalişti dacă se mai fac anchete epidemiologice la persoane confirmate cu Covid-19.

“Se fac anchete epidemiologice. Fiecare caz merge după el cu anchetă epidemiologică. Poate anumite focare în desfăşurarea lor au o mai mare amploare şi atunci anchetele sunt îngreunate, dar nu există caz fără o anchetă epidemilogică în spatele lui. (…) Sunt foarte mulţi pacienţi care sună şi la 112 şi la DSP. Un caz atrage după sine o anchetă, ancheta atrage după sine o investigaţie în baza acelui caz. Dacă acel caz nu raportează un anume cetăţean care sună, atunci el va fi evaluat în contextul în care având un rezultat pozitiv s-ar adresa unei secţii de boli infecţioase care va începe o anchetă”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă există personal la direcţiile de sănătate publică, Nelu Tătaru a afirmat: “Există personal la DSP. Am suplimentat în starea de urgenţă şi starea de alertă, iar în următoarea şedinţă de Guvern vor prelungi acea suplimentare a celor o mie de angajaţi în plus pentru încă şase luni”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here