Ultima Ora

07:23 Cîțu promite plafonarea prețurilor la energie

Partidul Național Liberal și Guvernul vor susține plafonarea prețurilor la energie, a anunțat premierul interimar Florin Cîțu, la finalul ședinței de Executivului de miercuri.

„Plafonarea prețurilor la energie în România va fi o decizie luată în prima ședință de guvern, după ce se va rezolva criza. Vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem acum. Avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunț, în perioada următoare, să nu se chinuie, pentru că vom plafona la prețurile actuale”, a spus Cîțu.

Actualul guvern, fiind unul interimar, nu poate emite acte normative pentru luarea unor decizii.

Prețurile la gaze și la energia electrică au înregistrat creșteri importante în ultima perioadă, ceea ce a determinat multe state europene să ia măsuri pentru a susține plata facturilor de către cetățeni. Printre măsurile luate se numără și plafonarea temporară a prețurilor. În urmă cu o lună, Florin Cîțu excludea posibilitatea îngheţării preţurilor la energie, respingând astfel propunerea venită din partea Partidului Social-Democrat. El a declarat atunci că Executivul va lua măsuri pentru ca majorările de preţuri la energie electrică şi gaze să nu afecteze foarte tare populaţia.

Comment here