Ultima Ora

07:23 Ciolacu, despre protestele minerilor: Este o indolenţă aproape criminală

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză guvernanţii de „indolenţă aproape criminală”, în cazul grevei declanşate de minerii de la Lupeni care s-au blocat în subteran din cauză că nu şi-au primit salariile restante. El afirmă că guvernul ar putea rezolva problema prin deblocarea a 20 de milioane de lei, din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia primului ministru, subliniind că „nu sunt nişte sume pe care statul român să nu şi le permită să închidă această situaţie gravă”.

„Este o indolenţă aproape criminală! Ţii 70 de mineri în subteran, inflamezi aproape toată Valea Jiului pentru nişte restanţe, minerii nu doresc altceva decât salariul pentru munca pe care au prestat-o”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Liderul PSD consideră că nu este „o situaţie pe care să nu o poţi gestiona guvernamental”. El a arătat că sumele datorate minerilor se ridică la 12 milioane de lei pentru tichetele de masă, neplătite din martie 2020 şi la 8 milioane de lei pentru transport şi salariile restante.

„Există, după cum bine ştiţi, la dispoziţia primului ministru un fond de rezervă. Nu deblochezi acele 20 de milioane, ţii o bombă socială îndreptăţită de către oameni, dar când a fost vorba să dai 2 miliarde din fondul de rezervă, numai şi numai la administraţiile PNL, acest lucru s-a făcut într-o noapte. Eu nu înţeleg, ori este o ură personală, o problemă personală faţă de mineri… Sunt îndreptăţiţi să iasă oamenii să întrebe. Nu sunt nişte sume pe care statul român să nu şi le permită şi să închidă această situaţie gravă” a adăugat liderul PSD.

Comment here