Ultima Ora

07:22 Izolarea la domiciliu şi carantina, SUSPENDATE temporar. Circulară trimisă de Arafat prefecţilor

Raed Arafat a transmis prefecturilor din ţară o circulară prin care anunţă că izolarea la domiciliu şi carantina se suspendă, temporar, până când parlamentul şi guvernul se pun de acord să respecte Constituţia.

Circulara a fost transmisă după ce a fost publicată în Monitorul Oficial decizia CCR potrivit căreia măsura carantinei şi a internării obligatorii, impuse prin ordin de ministru, este neconstituţională.

„Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate public internaţională determinată de infecţia cu Covid-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instiuit/dispus măsurile de carantină/izolare se suspendă de drept, începând cu daca de 2.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ. În concluzie, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituţionalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele (inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020)”, se arată în documentul semnat de Raed Arafat şi de Amalia Şerban, din Ministerul Sănătăţii.

Documentul are data de vineri, 3 iulie. Vineri, erau raportate 741 de persoane în carantină instituţionalizată şi 58.991 în izolare la domiciliu.

În acest caz, autorităţilor nu le rămâne decât să facă recomandări celor care au fost contact al unei persoane confirmate cu COVID-19. Recomandările către aceştia sunt enumerate tot în documentul menţionat:

  • autoizolare la domiciliu pentru 14 zile;
  • purtarea măştii în spaţii închise;
  • spălarea mâinilor;
  • păstrarea distanţei fizice.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here