Ultima Ora

07:22 Decizie în PNL: Liderii filialelor județene, obligaţi să-și asume candidaturile la primărie sau CJ

Pentru a-i mobiliza pe liderii de filiale de partid să se implice și să scoată rezultate la alegerile locale, Biroul Politic Național al PNL a emis o decizie prin care îi obligă pe președinții de organizații să-și asume candidaturile fie pentru primărie fie pentru consiliul județean. Decizia prevede şi dizolvarea conducerilor de filiale care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024, arată g4media.ro.

Decizia BPN din 31 ianuarie:

  1. Președintele filialei județene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, în funcție de situație.
  2. Candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, care vor obține un scor politic sub scorul filialei județene/municipale, nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegeri parlamentare.
  3. Conducerile filialelor județene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024 (media dintre procent și numărul de voturi) vor fi dizolvate. În stabilirea clasamentului se va ține cont de ponderea populației maghiare.

Comment here