Ultima Ora

07:22 Criză de teste COVID în SUA

Dr. Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe în combaterea pandemiei de COVID-19, a dat asigurări că penuria de teste de depistare a noului coronavirus, care se înregistrează în Statele Unite, va fi rezolvată în scurt timp.

„Una dintre problemele actuale este că testele nu vor fi totalmente disponibile, pentru fiecare, mai devreme de ianuarie. Dar, ne ocupăm de problema testelor şi va fi reglementată foarte curând”, a declarat Fauci pentru postul ABC.

Testele sunt la mare căutare în SUA, mai ales cele care se pot face acasă, cu prilejul sărbătorilor de sfârşit de an, care se petrec în general în familie. În acelaşi timp, numărul de cazuri de COVID-19 creşte viguros din cauza propagării variantei Omicron, media anunţată duminică fiind de peste 175.000 pe zi pe ultimele şapte zile, conform Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor CDC.

Preşedintele Joe Biden a anunţat, săptămâna trecută, achiziţia de către guvernul federal a nu mai puţin de 500 de milioane de kituri de testare ce vor fi distribuite gratuit solicitanţilor, dar abia din ianuarie, ceea ce a alimentat critici virulente la adresa Casei Albe, a cărei strategie de luptă anti-coronavirus se concentrează, de câteva săptămâni, pe vaccinare, notează AFP, preluată de Agerpres.

Comment here