Ultima Ora

07:21 Italienii se îngrămădesc la vaccinare, după anunțul făcut de premierul Mario Draghi

Italia va introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii închise precum cluburile şi restaurantele, a anunțat, joi seară, guvernul condus de Mario Draghi. După discursul ținut de premier, care a declarat că „Trebuie să ne vaccinăm! Îndemnul la nevaccinare este invitație la moarte”, multe regiuni ale Italiei înregistrează un adevărat boom de rezervări.

Obligativitatea, începând cu 6 august, a certificatului verde pentru o serie de activități (de la baruri și restaurante în interior la piscine și săli de sport, cinematografe și teatre) a determinat mii de oameni să apeleze la centrele de vaccinare. Lombardia a avut, joi, 49.000 de rezervări.

„Aderarea la campania de vaccinare este în creștere, ieri au rezervat aproximativ 49.000 de cetățeni, față de 28.369 miercuri și 17.412 joi”, a anunțat ministrul Sănătăţii al regiunii Lombardia, Letizia Moratti.

Și în Piemont solicitările s-au dublat.

„Deciziile Guvernului au avut ca efect, chiar și în Piemont, dublarea efectivă a cererilor de vaccinare”, a spus președintele regiunii, Alberto Cirio.

Potrivit guvernatorului din Veneto, Luca Zaia, dacă în ultima săptămână (11-14 iulie) creșterea numărului de persoane care fac rezervare era de 6,7 mii pe zi, în ultimele două zile, Veneto a înregistrat o creștere substanțială a rezervărilor, care a atins 13.000 joi și a depășit 20.000, vineri. Cererile cresc și în Campania. Media zilnică era de 4-5 mii de rezervări, în ultimele câteva săptămâni, iar de joi a avut loc un boom, ziua încheindu-se cu 10.000 noi solicitări.

Comment here