Ultima Ora

07:21 Comuna din Gorj ce are reţea de canalizare de un an, dar nimeni NU s-a branşat

Nicio locuinţă din comuna Urdari nu este racordată la reţeaua de canalizare, deşi investiţia a fost finalizată de aproximativ un an şi a fost predată primăriei din localitate.

Primarul Mihai Calotă spune că gospodăriile nu pot fi racordate deoarece sistemul trebuie preluat de un operator.  

„Toată reţeaua de canalizare are cămine, care sunt prevăzute din 40 în 40 de metri, conform proiectului. Nu este făcut de către Calotă. Suntem în ADIA. Am avut, săptămâna trecută, o şedinţă de consiliu local şi s-a luat hotărârea să se preia alimentarea cu apă şi canalizarea de către Aparegio. Oamenii să se lege într-o zi? Nu se pot racorda. Cine te lasă să te branşezi fără un proiect?” a declarat edilul, conform Adevărul.  

„Fiecare trebuie să facă un proiect. Nu face fiecare gaură pe unde vrea. Canalizarea funcţionează. Este finalizată lucrarea. Am fost şi la Vâlcea ca să facem această branşare la oameni. Sunt mai multe probleme. Nu s-a branşat nimeni. Se vor branşa imediat ce va fi trecută la Aparegio. Canalizarea a fost recepţionată anul trecut, în decembrie, când a fost predată nouă“, a mai spus Calotă.  

Primarul comunei Urdari susţine că locuinţele nu au fost branşate până acum la canalizare din cauza birocraţiei.

„Într-o zi se pot face formalităţile? Nu este nimeni contra, ca să nu se predea la Aparegio. Oamenii doresc să se branşeze. Fiecare îşi va face proiect pe bucata lui“, a conchis edilul.  

Comment here