Ultima Ora

07:21 Cîțu își asumă și un guvern minoritar. „Voi merge în parlament cu miniștri PNL și UDMR”

Premierul Florin Cîțu susține că, în acest moment, nu are altă variantă decât de a merge în parlament cu noi miniștri de la PNL și UDMR, în condițiile în care USR-PLUS nu-și retrage moțiunea de cenzură semnată alături de AUR.

„(După 45 de zile) voi merge cu miniștri de la PNL și UDMR. E complicat să ai o discuție cu cineva care are o moțiune împotriva propriului guvern. (…) Întotdeauna am spus că discutăm dacă își retrag moțiunea de cenzură. Au o moțiune de cenzură semnată cu un partid neofascist, antivaccinist. USR cere votul celor de la PSD și este alături AUR. Și, mi se spune că este normal. Iar eu, dacă m-aș duce să negociez o majoritate în parlament pentru a-mi trece miniștrii, mi s-ar spune că facem blat. Altă variantă nu am, decât să merg în Parlament cu UDMR”, a declarat, joi, Cîțu, la TVR.

El a comentat că va fi „foarte complicat, dar nu imposibil” să mai aibă discuții cu USR-PLUS care atacă PNL și pe Klaus Iohannis. Întrebat dacă se îndreaptă către un guvern minoritar, Cîțu a spus că „orice soluție e pe masă”.

În final, pus să dea șanse unui guvern de Coaliție și unuia minoritar, premierul a spus: „Eu cred că sunt șanse de a reveni la guvern de coaliție, decât un guvern minoritar”.

Comment here