Ultima Ora

07:19 Prefectul Greblă, contre cu Nicuşor Dan pe tema mizeriei din Cişmigiu

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reacționat, miercuri, după ce prefectul Capitalei, fostul senator de Gorj Toni Mihail Greblă, a făcut un control în Parcul Cişmigiu, în urma sesizărilor cetăţenilor.

”Lucrurile acestea, câteva dintre ele, aşa cum le-a constatat, sunt acolo de ani de zile. Nu s-au crăpat aleile din acest an de mandat. Nu s-au îndoit gardurile în acest an de mandat. Nu s-a rupt Podul Mare în acest an de mandat. Noi am început cu lucrurile cele mai grele: podul, cuva lacului. Avem buget pentru alei, pentru schimbarea locurilor de joacă. Atribuţia lui asta este – să se respecte legea în Bucureşti şi nu a făcut nimic în Inspectoratul de Stat în Construcţii de un an de zile sesizat cu nelegalitatea PUZ-urilor de sector, prin care dispar sute de hectare de spaţiu verde. Nu a făcut nimic să constate că Inspectoratul de Stat în Construcţii nu şi-a făcut treaba. Asta e treaba domnului prefect. Aşa, să dăm opinii despre cum arată oraşul poate oricine”, a afirmat Nicuşor Dan, la Realitatea TV.

În opinia sa, la mijloc ar putea fi ”o mişcare politică”.

”Eu am un mandat de patru ani în care încerc să rezolv problemele bucureştenilor şi o să fiu evaluat de bucureşteni peste cei patru ani şi am încercat să mă duc exact în locurile care sunt structurale şi de care depinde viaţa bucureştenilor”, a adăugat Nicuşor Dan.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat, miercuri, după un control efectuat în Parcul Cişmigiu, că a identificat multiple probleme, de la modul general în care arată, de parcă ”ar fi abandonat de câţiva ani”, până la aspectul intrărilor, gardurilor, arborilor şi al chioşcurilor.

„Este lăsat în paragină, nu poţi să mergi prin el fără să nu ai un moment de disconfort cel puţin, dacă eşti un pic mai în vârstă să nu ai şi un moment de nostalgie faţă de ceea ce era odată perla parcurilor bucureştene, Cişmigiul, şi ce a ajuns în prezent. Aceste lucruri a trebuit să le verific împreună cu inspecţiile de specialitate tocmai pentru că am văzut din partea autorităţii care administrează parcul o indolenţă totală, un refuz de a vedea că foarte mulţi cetăţeni locuitori ai Bucureştiului sunt nemulţumiţi de modul cum arată parcul”, a afirmat Toni Greblă.

Comments (1)

Comment here