Ultima Ora

07:19 Pacienții cu forme ușoare de Covid-19, trataţi în HOTELURI

Autoritățile plănuiesc ca, de săptămâna viitoare, să-i cazeze în hoteluri pe pacienții cu coronavirus care au forme ușoare ale bolii. Guvernul trebuie să stabilească un set de măsuri privind procedurile.

În spitale vor ajunge pacienții cu simptome medii și grave. Bolnavii cu forme medii vor fi duși la secțiile de boli infecțioase, iar pacienții critici vor fi tratați în unitățile de terapie intensivă. Pentru că s-au înmulțit cazurile, pot fi chemați la muncă și medicii declarați pozitiv la coronavirus, dar asimptomatici.

„Un specialist de boli infecțioase ține legătură cu pacientul și medicul de familie al pacientului. Trebuie să locuiască într-o cameră separată cu baie. În cazul familiilor multigeneraționale – copii, părinți, bunici – riscul e mare, așa că aceștia vor ajunge la spital sau la hotel, în funcție de simtptomatologie. În acel hotel va exista o echipă medicală, se va duce o dată pe zi să evalueze pacienții. Dacă se înrăutățește, se transferă la spital sau se schimbă tratamentul” a declarat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie.

Estimările arată că, într-o prima fază, ar putea fi nevoie de câte trei hoteluri în fiecare județ. Guvernul i-a asigurat pe hotelieri că, până la sfârșitul săptămânii, va fi reglementat un contract cadru ce va stabili sumele ce vor fi decontate de stat pentru fiecare persoană cazată într-un astfel de hotel-spital. Momentan ar fi vorba despre 230 de lei pe zi de persoană, sumă care include și masa.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here