Ultima Ora

07:18 Salariul minim va crește la 3.300 de lei brut

Marcel Boloș, ministrul de Finanţe, a anunţat, miercuri, că guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut și salariul minim în sectorul construcțiilor la 4.500 de lei brut.

Oficialul nu a dat un termen privind majorarea salariului minim, fiind vehiculată data de 1 octombrie, iar, în ceea ce privește majorarea acestuia la 3.750 de lei brut de la 1 ianuarie, Boloş nu a confirmat dar nici nu a infirmat informația. Executivul analizează impactul acestei majorări asupra mediului economic din România.

„Este o discuție agreată în Coaliție. Nu știu să vă spun dacă de la 1 octombrie sau se va găsi o dată ulterioară, până la sfârșitul anului. Aici a existat un consens privind creșterea salariului minim și Coaliția va anunța oficial la momentul potrivit, respectiv de la 3.000 la 3.300 de lei la nivelul economiei în general și o creștere și un salariu minim special pentru sectorul construcții de la 4.000 la 4.500 lei brut lunar. Net, creșterea salariului minim pe economie este de 83 de lei, măsură cuprinsă în programul de guvernare al Coaliției. Este o măsură agreată, deci cu siguranță se va pune în aplicare, conform termenului care va fi stabilit în Coaliție”, a afirmat Boloș la Digi24.

Comment here