Ultima Ora

08:18 Rafila: În fiecare săptămână, dispare o comună din România din cauza deceselor de COVID

Medicul Alexandru Rafila a declarat, sâmbătă, la România TV, că în fiecare săptămână o comună dispare din România din cauza COVID-19.

”E o perioadă când numărul de cazuri se stabilizează, ceea ce nu se va stabiliza e numărul de decese. E un anumit decalaj aici, de câteva săptămâni. Mă afectează foarte tare cele 2.000 de decese care sunt săptămânal. Dacă o să avem 23 de săptămâni cu 15 mii de cazuri, va fi o problemă pentru că sistemul medical va fi afectat, iar pacienții nu au unde să meargă.

Tratamentul ambulatoriu pe pacienții cu forme ușoare sau medii trebuia gestionat puțin altfel. Nu am nicio explicație de ce Cseke Attila nu aprobă medicamentele. Medicii de familie nu pot să prescrie pentru că nu există în farmacii, sunt doar în cele cu circuit închis din spitale. Trebuie să existe centre care să facă analizele pentru administrarea lor.

Cred că a fost o problemă legată de costuri în ceea ce privește acei anticorpi monoclonali. Sunt medicamente destul de costisitoare, dar sunt pacienți care sunt eligibili. Aștept și eu să văd care sunt criteriile, le aștept de foarte mult timp, pentru pacienții cu COVID. Lucrurile acestea trebuiau pregătite de multă vreme. În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor” a comentat Rafila.

Comment here