Ultima Ora

07:18 Orban mai vrea un mandat la șefia PNL. “Mi-am informat colegii că voi candida”

Ludovic Orban nu ia în calcul să renunțe la șefia PNL și a anunțat că va candida pentru încă un mandat, la Congres.

Ludovic Orban a făcut anunțul în cursul zilei de luni, la Parlament.

“Mi-am informat colegii, pentru că au fost foarte multe speculaţii, că am această intenţie şi că voi prezenta public imediat ce voi propune declanşarea procedurilor de convocare a Congresului. Această intenţie o voi materializa”, a afirmat Ludovic Orban.

Luna trecută, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, spunea că Ludovic Orban ar fi trebuit să plece din fruntea partidului încă din decembrie, după ce formațiunea politică a pierdut alegerile parlamentare.

“A fost un interviu în care eu am făcut o analiză. Din păcate, nimeni nu s-a aplecat asupra analizei. Nu am spus că Ludovic Orban trebuie să plece acum, trebuia să plece atunci când am pierdut alegerile, dar atunci nu s-a făcut nicio analiză. Nu a plecat, nicio problemă, se poate pleca la congres sau poate rămâne, nu e o chestiune vitală. Dar analiza trebuia făcută și trebuie făcută, pentru că PNL nu a făcut o analiză a modului în care s-a greșit”, a declarat, la momentul respectiv, Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan s-a plasat printre reformatori, alături de Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă.

“În spatele nostru se află zeci de filiale. Vrem reformarea și repoziționarea partidului, luarea deciziilor de către forurile interne, democratizarea totală a partidului, promovarea oamenilor în funcții pe baza meritelor”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Comment here