Ultima Ora

07:18 Geoană, vehiculat pentru prezidenţiale. Grindeanu: Poate fi un candidat redutabil

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, spune că actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, poate fi ”un candidat redutabil”, care să câştige alegerile prezidenţiale din 2024.

Ministrul Transporturilor a precizat că PSD va candida singur la toate alegerile din 2024 și a exclus candidatura sa la președinție.

”Sunt alţi colegi care sunt mult mai potriviţi decât mine: preşedintele partidului, îl avem şi pe domnul Rafila, avem şi pe doamna Firea. Sunt destui”, a spus Grindeanu, luni seară, la Antena 3.

Întrebat dacă este posibil ca Mircea Geoană să fie candidat din partea PSD, Grindeanu a răspuns: ”Nu e membru PSD în acest moment. Domnul Geoană, mai ales din anvergura pe care acum şi-a construit-o la nivel internaţional ca secretar general adjunct NATO, ceea ce e o funcţie extrem de importantă şi ca fost social-democrat, pentru că a fost preşedintele Partidului Social-Democrat, dacă va dori – eu nu ştiu dacă va dori, deşi ţin legătura şi vorbesc destul de des cu domnul Geoană – poate fi, de asemenea, un candidat redutabil care să câştige alegerile”.

Ministrul Transporturilor a mai fost întrebat și dacă vede posibilă candidatura fostei șefe a DNA Laura Codruţa Kovesi la prezidențiale.

”Ştiu că acum e în altă parte, pe la Bruxelles”, a răspuns prim-vicepreşedintele PSD.

Sorin Grindeanu a mai fost întrebat dacă la alegerile din 2024, în afara de cele prezidenţiale, PSD va candida în tandem cu PNL.

”Exclus, din punctul meu de vedere. Sigur, decizia se ia în partid. Dar o spun de acuma ca să nu existe dubii şi nuanţe: PSD-ul va candida singur, va face tot ceea ce poate să câştige alegerile, aşa cum le-a câştigat şi localele şi în generale în 2020 şi vom avea candidaţi proprii”, a explicat Grindeanu.

Comment here