Ultima Ora

07:17 Erdogan l-a întrebat pe Iohannis de Hagi, la întâlnirea de la Madrid

Klaus Iohannis a avut, joi, o întrevedere cu omologul său turc, Recep Erdogan, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid. Conform unor surse oficiale citate de Agerpres, preşedintele Turciei l-a întrebat pe şeful statului român de Gheorghe Hagi.

La finalul întrevederii, cei doi oficiali au avut o scurtă discuţie despre fotbal. Potrivit Agerpres, care citează surse oficiale, preşedintele turc Recep Erdogan l-a întrebat pe Klaus Iohannis ce face Gheorghe Hagi. Iohannis i-a spus că Hagi este bine, antrenează, are o academie de fotbal şi pregăteşte tineri fotbalişti. Preşedintele turc a amintit şi de Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi, despre care președintele României a afirmat că este talentat şi un bun jucător.

În cadrul discuțiilor dintre cei doi șefi de stat, președintele României a reliefat nivelul foarte bun al relației de Parteneriat Strategic dintre România și Turcia, iar președintele Erdogan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică. De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creștere a relațiilor economice, precum și reuniunea recentă a Comisiei mixte economice, potrivit Administrației Prezidențiale.

Totodată, a fost salutată dinamica în creștere a contactelor politice, cei doi șefi de stat reconfirmând dorința comună de a organiza în acest an reuniunea Trilaterală la nivel de președinți România-Polonia-Turcia. Președintele României și președintele Turciei au convenit, de asemenea, intensificarea cooperării în domeniul energiei, cu relevanță sporită în actualul context de securitate. Erdogan a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în gestionarea incendiilor de vegetație care au afectat Turcia în cursul anului trecut.

Comment here